Kaip atrasti geriausią vandens pagrindo prausiklį?

Ar ingredientų sąrašas gali meluoti? Skaitymas Kaip atrasti geriausią vandens pagrindo prausiklį? 2 minučių Kitas Prausikliai: viskas prasideda nuo surfaktantų

Praeitame įraše aptarus surfaktantus bei jų vaidmenį, pereikime prie prausiklių formuluočių ir ko juose ieškoti. 

Į kokius odos faktorius reikėtų atsižvelgti renkantis vandens pagrindo prausiklį?

Į odos produkuojamo sebumo kiekį bei odos jautrumą.

Į kokias prausiklio savybes reikėtų atsižvelgti?

Sudėtyje esančius surfaktantus. Tačiau, dabartinės technologijos leidžia sukurti švelnius, odai draugiškus prausiklius, todėl labai svarbu suprasti, jog prausiklio švelnumas gali priklausyti nuo VISOS formulės, o ne pavienių surfaktantų.Taip pat atkreipkite dėmesį, jog produktas būtų žemo pH. Be to, prausikliai dažnai skirstomi pagal putojimo laipsnį ir tekstūras, tai galėtų palengvinti rinkimosi procesą.

Ko ieškoti prausiklio formulėje?

Ieškokite produktų, kurių sudėtyse yra mišinys skirtingų surfaktantų: nejoninių, anijoninių, amfoterinių. Taip pat, galite atkreipti dėmesį, jog sudėtyje  papildomų ingredientų, tokių kaip drėkiklių: glicerino, hialurono rūgšties, sorbitolio, taip pat riebiųjų rūgščių, odą stiprinančių ar raminančių ingredientų  - niacinamido, pantenolio.

Skirtingų surfaktantų mišinys gali užtikrinti, jog susiformuosiančios micelės bus didesnės ir stabilesnės, todėl valymas gali tapti švelnesniu bei efektyvesniu.

Taip pat, manoma, jog prausiklių sudėtis papildžius riebalų rūgštimis, dalis surfaktantų sąveikaus su jomis ir taip sumažinama galimybė, jog nuo odos paviršiaus bus pašalinti natūralūs lipidai.

Putojantys prausikliai

Putojančiuose prausikliuose paprastai yra didesnis kiekis gerai putojančių paviršinio aktyvumo medžiagų.

Tekstūraputų pavidalo arba geliniai. Putų pavidalas dažniausiai priklauso nuo specialaus įpakavimo.

Kam rekomenduojama? Riebiai, į riebumą linkusiai, mišriai odai.

Mažai putojantys ir neputojantys prausikliai

Mažai putojančiuose produktuose yra mažiau putojančių paviršiaus aktyviųjų medžiagų, švelnesni odai. Šiuose produktuose daugiausia yra nejoninių paviršiaus aktyviųjų medžiagų derinamų su amfoteriniais ar anijoniniais surfaktantais.

Neputojantys prausikliai dažniausiai būna švelniausi dėl mažai putojančių paviršinio aktyvumo medžiagų. Dažnai, šio tipo produktuose yra didžiausias aliejų kiekis, palyginti su kitomis dviem grupėmis, todėl po prausimo ant odos

Tekstūrakreminė/losjono

Kam rekomenduojama? Mažai putojantys: normaliai, mišriai, sausėti linkusiai odai. Neputojantys: Normaliems ar į sausumą linkusiems odos tipams, tačiau reikėtų vengti riebiai odai.

Palikti komentarą

Visi komentarai, prieš juos paskelbiant, yra peržiūrimi.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.